GEDEELTELIJKE LOCKDOWN ZORGT VOOR OPSCHORTING COMPETITIE

Vanaf komende woensdag 22.00 uur wordt de amateursport in Nederland voor de tweede keer dit jaar aan banden gelegd. Er gaat een streep door teamsporten voor volwassenen. “Competities worden stilgelegd om het aantal reisbewegingen en sociale contacten te verminderen”, aldus Rutte.

­­Wij werken met behulp van velen, waaronder RIVM, NOC*NSF en andere sportbonden op dit moment aan het verduidelijken van de maatregelen en het bijwerken van onze informatievoorziening. De komende dagen ontvangen alle rugbyclubs hierover nadere informatie en verschijnen er updates op https://www.rugby.nl/page/nieuws-updates.

Voor nu is het alvast handig om de veel gestelde vragen van VWS door te kijken omdat daar antwoorden te vinden zijn op een aantal vragen die vanavond al opgekomen zijn.

Namens heel Rugby Nederland danken wij u voor uw begrip,

Veelgestelde vragen over het coronavirus en sport

Beste sportverenigingen,

N.a.v. de persconferentie van gisteravond geven wij jullie een update van de belangrijkste wijzigingen die relevant zijn voor de sport in onze regio.

De maatregelen zijn te vinden op de site van de rijksoverheid. Deze is heel duidelijk, lees dit goed door:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Enkele zaken die ik er uit wil halen zijn:

De basisregels zijn:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten, voor en na de wedstrijd wel afstand houden.).
  • Probeer drukte te vermijden.
  • Was vaak je handen.

Publiek bij trainingen en wedstrijden:
· Vanaf 29 september 18:00 uur is publiek tot nader bericht niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden.
· Geldt het verbod op toeschouwers bij zowel amateurwedstrijden als profsportwedstijden?
Ja. Het verbod op toeschouwers geldt voor alle sportwedstrijden.
· Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.
· Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.
· Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Sportkantines:
· Vanaf 29 september 18:00 uur gaan sportkantines tot nader bericht DICHT. Dit geldt voor alle activiteiten zoals wedstrijden, trainingen en ook voor vergaderingen.

Gezelschapsgrootte en samenkomst:
· Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor de sport?
Nee, sportbeoefening is uitgezonderd. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor sporters wel.
· Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen na het sporten voor ook voor jongeren?
De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus ook na het sporten.
· Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport?
Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Beëindigen lidmaatschap vóór 18 juni

Ben je van plan vanaf volgend seizoen je lidmaatschap op te zeggen (ivm vertrek naar andere club of je stopt simpel gezegd met rugby), geef dit dan vóór 18 juni door aan het secretariaat via een mailtje naar info@rcbokkerijders.nl
Vermeld in je mail alsjeblieft  je naam, adres en je geboortedatum en de reden van je vertrek.

We  kunnen dit vervolgens in onze administratie verwerken – én doorgeven aan  Rugby Nederland-  Je ontvangt  van ons voor het komend seizoen géén rekening voor de contributie meer.

Dit gegeven is m.n. belangrijk als je in voor een andere club gaat spelen. Zonder een afmelding bij de RRFC (een zogenaamde ‘clearance’  ben je niet speelgerechtigd voor je nieuwe club ( niet in Nederland of elder in de wereld.)

Please pay attention! Terminate membership RRFC Bokkerijders

if you plan to cancel your membership from next season (due to departure to another club or you simply quit rugby), please inform the secretariat before June 18 by sending an email to info@rcbokkerijders.nl
Please include your name, address and date of birth and the reason for your departure in your email.

We can then process this in our administration – and pass it on to the Dutch ruby union. You will not receive an invoice for the contribution for the coming season.

This is particularly important if you are going to play for another club. Without a cancellation from the RRFC (a so-called ‘clearance’, you are not entitled to play for your new club (in the Netherlands or elsewhere in the world).

Corona virus

Beste spelers, ouders, trainers, coaches en teammanagers, (Update 15-03-2020)

In navolging van het besluit van het Kabinet zijn alle activiteiten tot en met maandag 6 april opgeschort.

Voor verdere informatie over deze virus ontwikkelingen,  maatregelen, afgelastingen sportactiviteiten –  kunt u volgen via onderstaande linken – middels de websites van het RIVM, GGD-Limburg Noord, Nederlandse Rugbybond en de gemeente Roermond.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/15/aanvullende-maatregelen-onderwijs-horeca-sport

https://www.ggdlimburgnoord.nl/nieuws/2020/02/Nieuw-Coronavirus

https://www.rugby.nl/blog/het-coronavirus-en-rugby-activiteiten-nederland

https://www.roermondsport.nl/

https://www.roermond.nl/nieuws/coronavirus

Het bestuur van RRFC de Bokkerijders

RRFC Bokkerijders merchandise

Merchandise voor ozze Bokke!

Hoe leuk zou het zijn als we -naast onze ‘clubkleuren’ op het veld- ook leuke kleding met logo’s voor alle fans zouden hebben? Tof toch, om op en naast het veld eenheid en saamhorigheid uit te stralen!

Na even spieken bij de Vets en overleg met het bestuur waren de eerste ideeën al gauw geboren. Eerst hebben we het clublogo een beetje gepimpt, daarna zijn we op zoek gegaan naar leuke kleding en geschikte leveranciers. En zo is versie 1 van onze merchandise-lijn een feit! Hieronder kunnen jullie de lijn bekijken, uiteraard hopen we dat jullie er enthousiast van worden.

Heb je ideeën, tips of suggesties horen we dat natuurlijk graag, meld je dan bij ons. Wil je bestellen, dan kan dat in het clubhuis op dinsdag en donderdag (pas-sets voor de jackets en hoodies zijn aanwezig). Of print het  bestelformulier, vul ‘m in en geef hem af in het clubhuis. Bestellen doen we na betaling, bij voorkeur cash. De eerste ronde sluit af op 12 maart, dus grijp je kans!

Chantalle & Gregory Zautsen